Wij maken gebouwen brandveilig

Wij maken gebouwen brandveilig

NLVeilig is dé one-stop-shop waarmee je als gebouweigenaar of beheerder volledig in controle bent mbt brandveiligheid.

In NLVeilig hebben vier ondernemingen hun krachten gebundeld: Koers Groep, BrandveiligNL, WLTechniek en Goodmorrow. Zij staan via een gestructureerd stappenplan voor een projectmatige aanpak van het brandveilig maken van gebouwen. Met logische oplossingen gebaseerd op jarenlange ervaring.

Brandveiligheid = noodzaak!

Als eigenaar, verhuurder of gebruiker van een gebouw bent u verantwoordelijk en zelfs aansprakelijk voor de veiligheid van uw medewerkers en bezoekers. Het is belangrijk dat u alle wettelijke regels op het gebied van brandveiligheid kent en op de hoogte bent van eventuele bedrijfsrisico’s. De veiligheidsexperts van NLVeilig voorzien u graag van vakkundig en onafhankelijk advies op en passen bovendien ook het gebouw aan zodat u voldoet.

Hoe gaan we dat doen?

Wij hebben een integrale aanpak om deze processen te beheersen. Dat doen wij middels de BIO-regelgeving dat staat voor een vertaling vanuit het Bouwbesluit op de thema's Bouwkundig, Installatie en Organisatie.
Wij sorteren nu al voor op het nieuwe Bouwbesluit (BBL) waarbij onder andere de nadruk komt te liggen op rookwerendheid naast de huidige brandwerendheidseisen.

Keuring en certificering

Als enige partij in Nederland kunnen wij uw gehele gebouw certificeren volgens ons labelling systeem.

Kennis en innovatie

Ons innovatieve gebouwlogboek met app houdt uw gebouw en organisatie 'constant in control' waardoor u altijd voldoet aan wet- en regelgeving. Daarnaast geven wij veiligheidstrainingen voor uw medewerkers die meer diepgang geeft in de kennis zoals NEN Masterclasses, het Nieuwe Bouwbesluit maar ook de basale trainingen zoals BHV, VCA en renimatietrainingen.

FAQ

Door de continue ontwikkelingen in de bouw- en installatiewereld nemen brandrisico's ook toe. Electrische auto's zijn bijvoorbeeld niet meer uit het straatbeeld weg te denken maar er zijn nog geen (bouwbesluit) regels voor (het beperken van) elektrische voertuig branden. En zo zijn er tal van risico's te verzinnen, hedendaags ligt die vooral op alle lithiumbranden naast de welbekende top 5 van o.a. kortsluiting, koolmonoxide, etc.

De mooiste doelstelling is natuurlijk zoals de naam al zegt een Nederland Veilig, maar dat lijkt haast een utopie. We hebben wel een flinke stap gezet met de partners om eerst bij onze opdrachtgevers bewustzijn en noodzaak te creëren waarna scans door ons worden uitgevoerd en wij dan aan tafel mee kunnen denken in het beleidsmatig opzetten van gebouwveiligheid.

Team NLVeilig

Ronald Visser
Ronald Visser
WL Techniek
LinkedIn / Email
Jeroen Janssen
Jeroen Janssen
BrandveiligNL
LinkedIn / Email
Roland van der Hoek
Roland van der Hoek
Koers
LinkedIn / Email