Wij maken gebouwen brandveilig

Masterclass BIO regelgeving in de zorg

Masterclass op 06 oktober 2020

NLVeilig is dé one-stop-shop waarmee je als gebouweigenaar of beheerder volledig in controle bent mbt brandveiligheid.

In NLVeilig hebben vier ondernemingen hun krachten gebundeld: Koers Groep, BrandveiligNL, WLTechniek en Goodmorrow. Zij staan via een gestructureerd stappenplan voor een projectmatige aanpak van het brandveilig maken van gebouwen. Met logische oplossingen gebaseerd op jarenlange ervaring.

Hoe zien wij de toekomst van gebouwen?

Investeerders, beheerders en huurders worden tegenwoordig geconfronteerd met een bijna overweldigend aantal opties om hun gebouw slimmer te maken. We denken dan al snel in voordelen van energie maar gebouwveiligheid is nog wel belangrijker omdat het direct invloed heeft op het welzijn van de medewerkers en gebouwgebruikers.

Hoe gaan we dat doen?

Gebouweigenaren hebben de ongelooflijk moeilijke taak om ervoor te zorgen dat hun gebouwen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

Optimale gebouwveiligheid start veelal met brandveiligheid, gevolgd door veiligheid- en gezondheid en beveiliging.

Brandveiligheid
Door regelmatige brandveiligheidscontroles kan potentieel brandgevaar worden geïdentificeerd dat mogelijk is ontstaan sinds de inrichting van de faciliteiten. Controleer ook of medewerkers bekend zijn met wat ze moeten doen in geval van brand. Handhaaf en controleer de werking van branddeuren en brandalarmen. Hebt u de nieuwste bordjes voor nooduitgangen en dergelijke die op uw locatie verplicht zijn? Bij gebrek aan brandveiligheidscontroles en het niet onderhouden van noodvoorzieningen kan uw bedrijf worden beboet - maar het kan zelfs leiden tot verlies van mensenlevens. Deze maatregelen zijn des te belangrijker voor bedrijven met openbare faciliteiten.

Gezondheid en veiligheid
Voldoen al uw kantoorfaciliteiten nog aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften? Volgen nieuwe medewerkers uw procedures? Neem de tijd om te controleren of er geen losse kabels of andere struikelgevaren zijn, of leuningen goed vast zitten en veilig zijn en of er geen andere gevaren zijn ontstaan sinds uw laatste controle. Werk waar nodig de richtlijnen voor gezondheid en veiligheid bij, bijvoorbeeld als de omvang van uw bedrijf is veranderd. Zorg ervoor dat EHBO-koffers compleet zijn en vul de inhoud direct na gebruik aan. Zorg ervoor dat u goed opgeleid personeel en de juist noodprocedures hebt.

Gebouwbeveiliging
Weet u wie uw gebouw binnenkomen en verlaten? Het is van essentieel belang om dat bij te houden. Beveiligingspasjes, cameratoezicht en sloten met een elektronische sensor kunnen allemaal bijdragen aan een veiligere omgeving en dat is noodzakelijk als uw bedrijf met gevoelige informatie werkt.